2007 als concertbezoeker

2007 was een goed concertjaar. In 2006 had ik 51 concerten bezocht, en mijn doel dit jaar was om dit jaar de 1 concert per week te halen. Dat is me gelukt: Vorig jaar heb ik uiteindelijk 53 concerten bezocht.

In totaal heb ik afgelopen jaar 162 verschillende bands gezien. Sommige band heb ik wat vaker gezien, zo heb ik Paralyzed, de band van mijn vriendin, 5 keer gezien en Billy Talent 3 keer. Als de Beatsteaks hun concert in Amsterdam niet afgezegd zouden hebben, zou ik hen ook 3 keer gezien hebben.

Van de 53 concerten waren er 30 in Amsterdam en 9 in Zaandam. Vooral de Melkweg en de Kade heb ik veel bezocht.

Opvallend dit jaar

 • de toename van de baardgroei van de bands
  Scheren is er niet meer bij op tour
 • de toename van het aantal mensen bij de concerten van Billy Talent
  In maart nog in de oude zaal van de Melkweg met genoeg ademruimte, in augustus stampvol in de Max

Hopelijk niet meer in 2008

 • streepjesshirts
 • 'politieke' bands
  Niks mis met oprecht politieke bands, maar ik word zo moe van bands die in Europa proberen te scoren door vanaf het podium te roepen dat Bush een lul is.
  Helaas beloont Nederlands publiek dat soort gehengel naar applaus ook nog.
 • filmen met mobiele telefoons
  Dat je arm even in mijn beeld zit omdat je een foto neemt, ok. Maar die mensen die hele shows filmen met hun mobiele telefoon zijn echt vermoeiend. Zou me niks verbazen als sommige mensen de band pas zien als ze op YouTube naar hun crappy opnames zitten te kijken.

Hopelijk wel in 2008

 • Weer zoveel shows
  Afgelopen week goed begonnen met Rene SG en Malkovich (2 bands die elke Nederlandse concertbezoeker MOET zien komend jaar), en hopelijk volgen er nog minstens 51 shows.
 • The Hellacopters zien
  Een beetje uit elkaar gaan, grmbl. Gelukkig nog een laatste Europese tour. Hopelijk ook met Nederlandse shows, hoewel op zich Rock am Ring ook komend jaar in de planning zit.
 • zelf weer optreden
  Nog geen concrete plannen op wat geplande oefensessies na, maar ik hoop dat het dit jaar toch weer gaat lukken. Dat jaar op gitaarles moet toch ook eens z'n vruchten gaan afwerpen?
  (Iemand op zoek naar een slaggitarist of bassist?)
 • Vaker bloggen
  Meer concertverslagen (liefst met foto's). Anders vergeet ik weer wat ik allemaal al gezien heb.
 • Meer reacties
  Tja, ik zie aan mijn statistieken dat ik toch wel bezoekers heb, maar aan de hoeveelheid reacties is het niet te merken. Nou schrijf ik deze blog vooral omdat ik anders vergeet welke bands ik gezien heb, maar al die posts zonder reacties staat zo sip.

Related articles:

Liked this post? You might also like the following articles:

0 comments on “2007 als concertbezoeker”

Comments are closed

This blog is archived, new comments are closed.