Hydromatics, Blowfly @ Maloe Melo

Afgelopen maandag speelde een band die ik al tijden lang live wilde zien eindelijk in Amsterdam.

The Hydromatics, ooit begonnen als side-project van Tony Slug (Nitwitz, ex-Spades), Scott Morgan (Sonic's Rendezvous Band) en Nicke Royale (Hellacopters) om de muzikale erfenis van Sonic's Rendezvous Band vast te leggen.
Inmiddels een paar versies verder bestaat de line-up nog steeds uit Tony Slug en Scott Morgan, maar nu aangevuld met onder andere Ries Doms (Reaching Forward, Spades, Powervice, The Bars om maar een aantal van zijn eindeloze bands te noemen).

The Hydromatics

Het blijft altijd boeiend om te zien hoe Tony Slug vette riffs en solos uit zijn gitaar trekt, terwijl die op z'n enkels hangt.

The Hydromatics

Ouderwets goede garage rock uit Detroit/Amsterdam. 13 oktober nog een keer te zien in Amsterdam in de Melkweg met the Beatsteaks.


Tja, cult-figuur Blowfly kon me minder boeien. Grappig, maar ergens toch wat triest om een 60er zulke puberale versies van bekende nummers te zien brengen. Voeg daarbij een band met een onstrakke drummer, en ik ben niet lang geboeid.

Blowfly

Blowfly

Jammer dat de Jakhalsen van De wereld draait door Blowfly interessanter vonden dan the Hydromatics, die zeker meer aandacht verdienen. Ik ben nog even te zien in de aflevering van 25 september. Ik sta naast die dikke gast van de Jakhalsen licht geirriteerd te kijken, omdat dat licht van de camera behoorlijk vermoeiend in mijn ogen zat te schijnen (ergens vlak na de 17e minuut).

Review of:

Blowfly, The Hydromatics
Maloe Melo / Amsterdam
2007-09-24

Related bands:

Related articles:

Liked this post? You might also like the following articles:

0 comments on “Hydromatics, Blowfly @ Maloe Melo”

Comments are closed

This blog is archived, new comments are closed.