Peter Pan Speedrock @ Desmet Studios - Rene SG @ OT301

Het was een heftig avondje speedrock afgelopen donderdag. Eerst naar de showcase van Peter Pan Speedrock in de Desmet Studios.

Peter Pan Speedrock

In de top 10 van de bands die ik het meest live gezien heb, staan ze op de 3e plek, maar aangezien de 1e en 2e positie door mijn eigen oude band en door de band van mijn vriendin bezet worden, is het eigenlijk de 1e 'echte' plek.
PPS bewees dat ze niet voor niks zo hoog staan. Zelfs in de vrij steriele sfeer van de Desmet Studios wisten een goede rockshow neer te zetten. De nieuwe nummers werden goed afgewisseld met klassiekers.


Daarna snel door naar de andere kant van Amsterdam: Rene SG speelde in OT301. Ik was er nog niet eerder geweest, maar het is een aardig zaaltje. We hadden ons niet zo erg hoeven haasten bleek. Toen we binnenkwamen was de band voor Rene SG nog bezig, M-Jo, een band waarvan ik het niet erg had gevonden, als ik die had moeten missen. Potentieel aardige popliedjes werden door het bijna valse gitaargeluid, dat sommige mensen wellicht als 'charmant' beschouwen, om zeep geholpen werden. Zeurdigere zang, en ondanks drums uit een drumcomputer toch onstrak. Duidelijk niet mijn ding.

Rene SG

Rene SG maakte alles gelukkig goed. In een enorm tempo werd er weer een ellenlange setlist doorheen gejaagd. Strak, snel en rockend.

Rene SG

Na de show meteen de nieuwe demo 'Rene SG 2' aangeschaft. Voor de liefhebbers: de nieuwe demo klinkt een stuk beter dan de vorige.
Meer van hetzelfde, maar dan strakker en met een vettere productie. 14 nummers in 10 minuten: precies wat je verwacht van Rene SG.

Rene SG

Rene SG

Voor de oplettende lezer: het is idd geen SG waar Rene op speelt..

Review of:

M-Jo, Rene SG
OT301 / Amsterdam
2007-09-13
Peter Pan Speedrock
Desmet Studio's / Amsterdam
2007-09-13

Related bands:

Related articles:

Liked this post? You might also like the following articles:

0 comments on “Peter Pan Speedrock @ Desmet Studios - Rene SG @ OT301”

Comments are closed

This blog is archived, new comments are closed.