Powerfest @ Melkweg

De 1e paar bands van Powerfest lieten we aan ons voorbij gaan. Skapunk-bandjes trek ik echt niet op de vroege zondagmiddag.

De 1e band die we zagen was The Sleeping. Leuke band. Deed me een beetje aan een band als Alexisonfire denken. Mijn vriendin wou Senses Fail zien, dus we hebben het einde van de show van The Sleeping gemist.
Een verkeerde keus. Normaal vind ik de zanger van Senses Fail al een jankerd, maar live jankt ie nog eens vals ook. Erg jammer.

We hadden via mijn werk vrijkaartjes voor het Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF), dus toen er na Senses Fail niet echt iets boeiends was, zijn we aan de andere kant van het Leidseplein maar even een filmpje gaan kijken.
Brazil, van regisseur Terry Gilliam. Een oudere film, ietwat gedateerd, maar op andere punten verrassend voorspellend. Leuk tussendoortje tussen al het gitaargeweld.

Terug in de Melkweg een staartje van de Voodoo Glow Skulls meegepikt. Jeugdsentiment uit de tijd dat ik nog alles blind kocht wat Epitaph uitbracht. Helaas bleef er van de hypernerveuze skacore live vooral een chaotische brij over.

Snel door naar Sparta, de band waar ik al eerder van heb gezegd dat het in mijn ogen de betere helft is van At The Drive-In. Ze staan inmiddels niet meer in mijn top 10 op LastFm, maar plek nr 11 is ook nog behoorlijk hoog. Niet de meest spetterende band om live te zien, maar ik ben erg blij dat ik ze eindelijk live heb gezien. Een degelijke show.

In de kleine zaal tussendoor even een stukje Kid Down bekeken. Tja, 13 in een dozijn skatepunk/poppunk. Beetje modernere variant van Millencollin. En die vind ik ook saai.

Net als Sparta was Jimmy Eat World die ik graag nog eens live wilde zien. De conclusie is ook vrijwel hetzelfde. Degelijk, leuk om live te zien, maar niet erg indrukwekkend.

Erg jammer dat Thursday uitgevallen was, en er niet echt een vervangende band voor geregeld was. De line-up was voor mij toch een stuk minder interessant zo. Gelukkig waren er veel bekenden, ook altijd leuk. Maar aangezien ik sommige mensen bij vrijwel elk punk/hardcore optreden zien hoef ik het daar ook niet voor te doen.
Volgend jaar wacht ik toch wat langer voor ik kaarten koop.

Review of:

Senses Fail, Sparta, Jimmy Eat World, Voodoo Glow Skulls, Kid Down, The Sleeping
Melkweg / Amsterdam
2007-04-21

Related bands:

Related articles:

Liked this post? You might also like the following articles:

0 comments on “Powerfest @ Melkweg”

Comments are closed

This blog is archived, new comments are closed.