The Quotes, Alex Face @ Bitterzoet

Toen ik binnenkwam was het nog vrij rustig in Bitterzoet. De vage lounge-muziek leek niet veel goeds te voorspellen. Ach ja, voor de DJ was het ook maandagavond.

Tegen de tijd dat eerste band begon, begon het ook eindelijk wat drukker te worden. Volgens hun biografie speelt de Utrechtse band An Arm's Length rock en folk geinspireerd door brede invloeden van Johnny Cash tot AC/DC. Ik moet eerlijk gezegd bekennen dat ik beide invloeden niet echt ontdenkt heb. Nou is country ook niet echt mijn genre, mijn kennis is beperkt tot de genoemde Johnny Cash en de country-albums van de Supersuckers.

An Arm's Length
An Arm's Length

De AC/DC invloeden hoorde ik in elk geval zeker niet. Bij AC/DC denk ik aan herkenbare riffjes, en An Arm's Length speelde vooral op elkaar lijkende accoorden schema's met uitwisselbare zanglijnen. Dankzij de basloopjes deden mij vooral denken aan een vertraagde, minder feestelijke Rowen Hèze.


Als 2e band speelde The Quotes uit Rotterdam, de band waar ik vooral voor kwam. Frontman Marcel Haug heeft vooral ervaring achter de schermen, maar hij heeft een ervaren band om zich heen verzameld. Met achter drums Marcel Alexander Wiebenga I (Das Oath, Oil), op gitaar Jerry Hormone (Apers, The Ragin' Hormones) en op bas Joe Caine (Wiseguy, The Ragin' Hormones) heeft hij een geoliede machine achter zich. Haug heeft duidelijk minder podiumervaring dan de rest van de band, maar zijn garage rock nummers staan als een huis.

The Quotes
The Quotes

The Quotes
The Quotes

The Quotes
The Quotes


Derde band was Alex Face uit Zweden. Bluesy garage rock gespeelt door een paar gestoorde zweden. Leuk, maar niet bijzonder. Aanrader op hun myspace is 'Smell like a woman', die ik live helaas wat minder indruk vond maken.

Alex Face
Alex Face

Alex Face
Alex Face


Bij de laatste band, Movie Star Junkies, hielden we het vrij snel voor gezien. Manische instrumentale surf/garage rock die alle kanten op vloog, maar vooral erg snel mijn aandacht verloor.

Movie Star Junkies
Movie Star Junkies

Movie Star Junkies
Movie Star Junkies

Voor een maandagavond was het gelukkig redelijk druk in de Bitterzoet op deze door de Amsterdam Underground Collective geregelde avond. Hopelijk volgen er meer van dit soort avonden. Ik zag dat the Spades binnenkort komen, dus dan ben ik er weer bij.

Review of:

An Arm's Length, Alex Face, The Quotes, Movie Star Junkies
Bitterzoet / Amsterdam
2007-03-19

Related bands:

Related articles:

Liked this post? You might also like the following articles:

0 comments on “The Quotes, Alex Face @ Bitterzoet”

Comments are closed

This blog is archived, new comments are closed.